Over ons

 

 De Nijmeegse Motorwinkel bestaat sinds januari 2006 .

Daar voor was ik vanaf 1998 als Dtm Motorgarage gevestigd in de Paraplui-fabriek op de Oldebarneveltstraat. Na overname van Barts Motorwinkel op de huidige locatie, heb ik de naam veranderd in Nijmeegse motorwinkel. 

Mijn bedrijfs en vakdiploma's heb ik nog op de klassiek manier gehaald, via het leerlingwezen en via de avondschool. Een  basis die tegenwoordig  niet meer vereist is om een garage te beginnen. Na 30 jaar ervaring als motorfietsmonteur en motorrijder, weet ik ondertussen wel hoe het werkt. De mens is soms belangrijker dan de machine. Een goed gesprek bij de koffie automaat lost al veel technische problemen op..

Ondanks de naam, neemt de werkplaats het belangrijkste gedeelte in van de werkzaamheden. Restauratie, reparatie en onderhoud. Voor een groot deel aan Triumph's en Bmw's uit de jaren 70, 80 en 90. Maar ook de japanse merken zijn belangrijk. En natuurlijk de moto Guzzi.

Echte specialisatie is er voor de Triumph Bonneville. Van af 1960 tot nu. Van restauratie tot uitlezen van foutcodes in de ecu via de obd-stekker. Van Amal monobloc tot Kellermann ledverlichting.

Maar het winkelgedeelte is ook belangrijk. Ondanks het internet waar alles goedkoper en beter is.. Goedkoop blijkt vaak duurkoop omdat banden niet geschikt zijn, onderdelen niet passen of onveilige situaties opleveren. Met goed advies en kwaliteit èn montage is de Nijmeegse Motorwinkel als fysieke winkel vaak toch de redding voor de digitale koopjesjager. Denk alleen maar eens aan bandenmontage of kettingklinken!

Dennis-Ko.jpg
IMG_0266.JPG
pandnieuw.jpg

Dennis met Bonnie                        De locatie, ong 1960                     Het pand, 2015


Ik-dgm.2015.jpg
IMG_1483.jpg

A distinguished gentleman...                                           Nog wat diploma's            


Nijmeegse Motorwinkel - Dr. Jan Berendsstraat 55 - 6512 HA - Nijmegen - T: 024 3609965 of 06 55822726 - E: info@motorwinkel.com
webdesign en hosting: voskotan webservices